Vytisknout
Kategorie: Zprávy odboru všestrannosti

Sokolové soutěžili v Písku

Dne 13.4.2013 se v Písku konal každoroční župní přebor ve sportovní gymnastice a šplhu Sokolské župy Jihočeské. Zúčastnilo se jej 150 závodníků z tělocvičných jednot Sokol Boršov, Čtyři Dvory, Husinec, Křemže, Milevsko, Písek, Strakonice, Strunkovice a Volyně. Závodníci soutěžili ve 13 věkových kategoriích od předškolního žactva až po muže a ženy. Nejpočetnější a nejúspěšnější výpravu poslali do boje domácí Sokoli z Písku následováni svými tradičními rivaly z Milevska. Přebor ve sportovní gymnastice probíhal formou víceboje na klasických gymnastických nářadích jako jsou akrobacie, přeskok, hrazda, bradla, u mužů kruhy a u žen kladina. Šplhalo se na tyči a na laně.
Nejvíce medailí (18 z gymnastiky a 18 ze šplhu) si odnesli domácí Sokoli z Písku. Druhá nejúspěšnější výprava z Milevska si odvezla 10 medailí z gymnastiky a 14 ze šplhu. Zajímavá byla věková struktura vítězů. Zatímco ve starších věkových kategoriích (dorost, muži a ženy) kralovali písečtí závodníci, v mladších věkových kategoriích zejména děvčat a předškolního žactva se projevila převaha milevských dětí. Dařilo se i závodníkům z ostatních sokolských jednot, kteří také dokázali stanout na stupních vítězů. Nakonec se žádná výprava nevrátila domů bez medaile.
Uskutečněný přebor je součástí sokolského přeboru všestrannosti, který kromě sportovní gymnastiky a šplhu zahrnuje ještě plavání a lehkou atletiku. Přebor v plavání se již konal 19.ledna ve Strakonicích a přebor v lehké atletice se uskuteční 4.května rovněž ve Strakonicích. Vítězové župního přeboru všestrannosti postoupí do celostátního finále v Brně a v Praze.

Pavel Bolek, vzdělavatel Sokolské župy Jihočeské
26.4.2013

 

Fotogalerie z akce zde.

Joomla! konzole ladění chyb

Sezení

Informace o profilu

Využití paměti

Dotazy do databáze