Ve dnech 1.-2. června se v Brně konal celostátní přebor České obce sokolské ve všestrannosti mladšího žactva. Nejlepší závodníci z celých Čech a Moravy soutěžili ve 4 základních disciplínách – sportovní gymnastika (prostná, přeskok, hrazda, chlapci kruhy, dívky kladina), lehká atletika (sprint 50m, skok daleký, hod míčkem, běh vytrvalostní 300m), plavání (volný způsob 25m) a šplh na tyči. Medailemi byli odměněni nejlepší 3 závodníci v každé disciplíně a absolutní vítězové, kteří získali nejvíce bodů ze všech disciplin a stali se tak Přeborníky České obce sokolské. Mimo to byla v každé kategorii oceněna 3 nejlepší družstva tvořená závodníky a závodnicemi z jedné župy.

Jihočeskou župu reprezentovalo 8 závodníků, kteří se si účast vybojovali vítězstvím v župním přeboru všestrannosti. Byli to Petr Molík, Štěpán Pokorný, Bára Sulanová, Hana Kakosová, Pavla Molíková a Nikol Bursíková z Milevska, Kryštof Balík a Jan Škoda z Volyně.

 

 

Naši reprezentanti dosáhli vynikajícího úspěchu, když vybojovali

druzstvo_2

1. místo v kategorii družstev Mladší žactvo II
(na 1. stupni zleva: Štěpán Pokorný, Jan Škoda, Pavla Molíková, Nikol Bursíková)

druzstvo_1

3. místo v kategorii družstev Mladší žactvo I
(na 3. stupni zleva: Bára Sulanová, Hana Kakosová, Petr Molík, Kryštof Balík)

 

dalších 11 medailí v individuálních soutěžích

divky_1

V kategorii Mladší žákyně I podala vynikající výkon Bára Sulanová (na 3.stupni za atletiku), která zvítězila ve šplhu, v atletice získala bronz a celkově vybojovala stříbrnou medaili ve všestrannosti.

divky_2

V kategorii Mladší žákyně II celkově zvítězila Pavla Molíková (na snímku na 1.stupni), která se stala Přebornicí České obce sokolské ve všestrannosti a získala k tomu bronz ve sportovní gymnastice.  Velmi úspěšná byla i Nikol Bursíková (na snímku na 3.stupni), která vybojovala stříbro v atletice, bronz ve šplhu a celkově obsadila 3. místo ve všestrannosti.

chlapci_2

V kategorii Mladší žáci II triumfoval Štěpán Pokorný (na snímku na 1.stupni), který se stal Přeborníkem České obce sokolské ve všestrannosti  a získal k tomu i zlato v atletice a ve šplhu.

 

skupina

Jihočeští sokolové tak domů z Brna přivezli celkem 17 medailí a dva poháry. Skvěle reprezentovali náš kraj, župu, Sokol i své trenéry. Do dalšího sportovního roku jim přejeme spoustu nových  zážitků, radosti z pohybu, skvělou formu  a nůši medailí.

Na snímku Jihočeská výprava - zleva stojí Jan Škoda, Kryštof Balík (Sokol Volyně), Štěpán Pokorný, Hana Kakosová, Bára Sulanová, vpředu sedí Pavla Molíková, Petr Molík, Nikol Bursíková
(Sokol Milevsko)

Všem členům výpravy NAZDAR!!!

Pavel Bolek – vzdělavatel SŽJ

Přílohy
URLFile size
Access this URL (/attachments/article/137/Jihoceska_zupa_zvitezila.pdf)Jihoceska_zupa_zvitezila.pdf1975 kB

Joomla! konzole ladění chyb