Letos se opět konal letní sokolský tábor v městečku Bürserberg v rakouských Alpách, který již dlouhá léta pořádá sokolská župa Švýcarská ve spolupráci s ČOS. Pobyt na táboře je odměnou pro družstva přeborníků ČOS v sokolské všestrannosti. V letošním roce se jej zúčastnili i sokolové župy Jihočeské. Táborníci se sjížděli do chaty Alpila celé odpoledne 7. srpna a postupně se ubytovávali ve svých pokojích. V době večeře tam byli již všichni. Chata Alpila se nachází v krásném prostředí s nádherným výhledem na vrcholky Alp. V Alpách se sešlo celkem 25 dětí z Čech, Švýcarska a Rakouska a 10 dospělých. Účastníky byly také děti milevského sokola - Martina a Stela Koňákovi z Milevska a Kryštof Balík z Volyně a Mikuláš Kolařík z Křemže.
V sobotu se hrály seznamovací hry, prošli jsme se po okolí a navštívili místní sýrárnu, kde jsme mohli ochutnat sýry, jogurty a ovocné mléko. Další dny byly velmi pestré. Děti soutěžily, hrály různé hry, plnily kondičku, zpívaly, koupaly se a vyráběly... Podnikli jsme celodenní výlet na nejvyšší horu v blízkém okolí – Monthspitze. Počasí nám přálo a tak jsme vylezli, někdy i po čtyřech, až na samý vrchol. Výhled do širokého okolí byl fantastický. Při večerních zábavných programech, na kterých se podílely hlavně děti, jsme zažili spoustu legrace. Poslední den odpoledne byly předány diplomy nejlepším jednotlivcům nebo družstvu za různé soutěže například i za nejlépe uklizené pokoje. Večer se konal karneval a masku oblékly všechny děti i dospěláci.
Ale všechno jednou končí. A tak když v neděli 16. srpna došlo na loučení, ukápla sem tam i slzička a přáli jsme si zase se za rok po úspěšné sokolské sezoně v Alpách sejít.

Alpy

Joomla! konzole ladění chyb