Vytisknout
Kategorie: Zprávy odboru všestrannosti

Ani deštivé počasí nezabránilo v neděli 17.4.2016 dvěma stovkám nadšených diváků v návštěvě první župní akademie Sokolské župy Jihočeské. Sjelo se na ní 160 cvičenců z 10 tělocvičných jednot Jihočeského kraje. Představení zahájil krátkým projevem starosta župy Mgr. Stanislav Matoušek. Pozvání přijal a cvičence i diváky pozdravil náměstek primátora Mgr. Petr Podhola.

podholaa

 

Potom už pódium patřilo sokolským cvičencům, kteří předvedli celkem 16 krásných skladeb.

can can

Moderní gymnastky z Tábora předvedly svižný sportovní kankán.

mazoretkya

Vyšňořené mažoretky z Blatné sklidily aplaus za krásu, náročnost a neuvěřitelnou přesnost hromadného vystoupení více než 20 cvičenek.

koniccia

Rodiče a děti z Českých Budějovic potěšili diváky milým projevem a nápaditým cvičením na dobře známé národní písničky.

radio active

Moderní gymnastky z Milevska předvedly, jak lze i bez náčiní krásně vyjádřit hudbu ladným pohybem.

Předškolní děti z Hluboké nad Vltavou si na pódium přinesly maskota - krokodýlka, který jim pomohl moc dobře zacvičit svoji skladbu.

Sehraná parta chlapců a děvčat z Olešnice ve věku od 6 do 20 let ovládla pódium svými mohutnými skoky, přemety a salty přes švédskou bednu.

tracking

Ženy z Lišova pobavily publikum nápaditým cvičením s trackingovými holemi na hudbu a zpěv Jana Wericha.

capoeira

Tříčlenná skupina Capoeira z Českých Budějovic předvedla ukázky stejnojmenného brazilského bojového umění, při kterých překvapila diváky obdivuhodnou rychlostí, obratností a náročností svých pohybů.

hora

Ženy z Volyně zaujaly přítomné ukázkou svébytného židovského kruhového tance.

color

Děvčata z Hluboké nad Vltavou v zajímavých kostýmech potěšila diváky sportovně tanečním vystoupením.

hellsa

Dívčí sportovní skupina Hell's Chearleaders z Českých Budějovic ve svém vystoupení předvedla obtížné skoky a náročné akrobatické prvky.

obruc1a

Děvčata a chlapci z oddílu všestrannosti v Milevsku sklidili pochvalu za pěkně zvládnuté gymnastické sestavy akrobacie i cvičení na přenosné hrazdě tvořené kruhovou obručí o průměru přes dva metry.

clovece

Chlapce a dívky ze Strakonic odměnilo publikum velkým potleskem za nápaditou skladbu Člověče, nezlob se, ve které děti v barevných kostýmech imitovali pohyb figurek po hrací ploše.

tabora

Táborské moderní gymnastky ve své druhé skladbě dojaly diváky ladnou krásou svého pohybu i majestátním hudebním doprovodem.

piseka

Největší ovace večera zaslouženě sklidili mladí muži z Písku za skladbu, ve které  předvedli mimořádně náročné a perfektně provedené prvky silové gymnastiky, především živé pyramidy.

generations

Závěrečná skladba 15 žen a mužů z 5 jednot župy připomněla dobře zvládnuté hromadné vystoupení našich cvičenců na světové gymnaestrádě v Helsinkách v roce 2015.

zaver

Celým pořadem vtipně a pohotově doprovázel moderátor Pepa Maxa. Představení pak zakončil starosta župy Mgr. Stanislav Matoušek.

divaci

Většina diváků bezprostředně po představení byla nadšená jeho úrovní, nikdo nelitoval, že přišel.

Také já děkuji všem cvičícím a hlavně cvičitelům, že přijali pozvání k účasti, nacvičili a předvedli krásné skladby.

Celé představení bylo dokumentováno fotografiemi a natáčeno na video.

Fotografie jsou k dispozici na tomto webu ve fotogalerii.

Video si můžete objednat buď v plné verzi včetně plastového obalu s potiskem za 250 Kč nebo pouze v papírové obálce za 150 Kč. Cena nezahrnuje dopravné.

Objednávky zasílejte na župní kanncelář nebo přímo vzdělavateli župy na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Pavel Bolek, vzdělavatel župy

Joomla! konzole ladění chyb

Sezení

Informace o profilu

Využití paměti

Dotazy do databáze