Vytisknout
Kategorie: Zprávy odboru všestrannosti

V neděli 10.4.2016 se uskutečnilo župní kolo Zálesáckého závodu zdatnosti. V letošním roce jej z pověření Sokolské župy Jihočeské pořádala T. J. Sokol České Budějovice, konkrétně její oddíl pobytu v přírodě. Závod tedy proběhl v Českých Budějovicích, na Sokolském ostrově. Závodníci a jejich doprovod měli zázemí v sokolovně, závodní trať vedla částečně po Sokolském ostrově a pokračovala dále do městského lesoparku Stromovka.

foto06

Tříčlenné hlídky závodily ve 3 věkových kategoriích, a to dorost (rok nar. 1999 – 2001), žactvo (rok nar. 2002 – 2005) a přípravka (rok nar. 2006 – 2009). Tato poslední kategorie byla „nepostupová“, vzhledem k tomu, že v rámci celostátního kola ZZZ tato kategorie není zavedena. Tady u nás na jihu Čech máme ale v sokolských oddílech tolik šikovných malých milovníků přírody a táboření, že by byla veliká škoda neumožnit jim si také zazávodit.

 

foto04

I přes nepříliš příznivé aprílové počasí se do závodu přihlásilo celkem 5 hlídek v kategorii dorost, 8 hlídek v kategorii žactvo a 4 hlídky v kategorii přípravka. Již tradiční a ostřílené pravidelné účastníky ZZZ z T. J. Sokol Č. Budějovice, Lišov a Kamenný Újezd, jakož i zástupce župy potěšilo, že odvahu našli a do závodu se přihlásili „nováčci“ z T. J. Sokol Olešnice. Snad bude jejich jedna hlídka první vlaštovkou a v příštích ročnících ZZZ se přidají účastníci i z dalších jednot naší župy.

foto07

Po absolvování přiměřeně náročné trati v hezké přírodě a splnění vědomostních i dovednostních úkolů z oblasti přírodovědy, zdravovědy, topografie a táborničení vzešly jako vítězné v jednotlivých kategoriích hlídky T. J. Sokol Kamenný Újezd ve složení Viktor Ondřich, Petr Švanda a Karolína Kučerová v kategorii dorost, T. J. Sokol Kamenný Újezd ve složení Anna Ondřichová, Valentýna Šmejkalová a Veronika Chalupová v kategorii žactvo a T. J. Sokol Kamenný Újezd ve složení Filip Šmíd, Veronika Beranová a Matěj Švarc v kategorii přípravka. Ostatní výsledky viz. přiložená výsledková listina. Vítězné hlídky v kategorii dorost a žactvo budou reprezentovat naši župu na přeboru ČOS ZZZ ve dnech 20.-22.5.2016 v Proseči pod Ještědem.

foto10

Na závěr patří velké poděkování za přípravu a organizaci župního kola ZZZ oddílu pobytu v přírodě T. J. Sokol Č. Budějovice, především cvičitelce Majce Šmilauerové, dále všem lidem (cvičitelům a ostatnímu doprovodu) ze zúčastněných oddílů, kteří se jednak věnovali přípravě dětí na závod a jednak pomohli na jednotlivých stanovištích jako rozhodčí či figuranti.

foto08

Díky práci a obětavé pomoci těchto lidí si nedělní závod ZZZ všichni užili v přátelské a pohodové atmosféře a všichni zúčastnění si odnesli hezké zážitky a pocit smysluplně stráveného volného času.

Spoustu krásných fotek z průběhu závodu od Jirky Ambrože ze Sokola Kamenný Újezd najdete v naší fotogalerii.

Eva Fišerová, župní odbor všestrannosti

Přílohy
FileFile size
Download this file (ZZZ_vysledky_2016.pdf)Výsledková listina župního ZZZ 201650 kB

Joomla! konzole ladění chyb

Sezení

Informace o profilu

Využití paměti

Dotazy do databáze