Zprávy z akcí

Tato stránka obsahuje vybrané články o uskutečněných akcích pořádaných župou nebo sdruženými tělocvičnými jednotami. Články o  župních akcích publikuje župa. Články o akcích tělocvičných jednot publikují tělocvičné jednoty.

 

V sobotu 11. května proběhl přebor ČOS v ZZZ. Pořadatelem byla T. J. Sokol Úpice. 

Naši župu reprezentovaly 4 hlídky, dvě žákovské a dvě dorostenecké. V každé kategorii měly T. J. Sokol Kamenný Újezd  a T. J. Sokol Písek po jedné hlídce.

Nejúspěšnější byla hlídka dorostu z Kamenného Újezdu, která vybojovala 2. místo. Ani ostatní se neztratili a získali 4., 5. a 7. místo.

Závodu se zúčastnila i hlídka dospěláků z Písku, která svou kategorii vyhrála.

Vítězům gratulujeme!

V sobotu 4. května 2024 proběhly na Sokolském ostrově v Českých Budějovicích župní přebory v atletice. Síly si změřilo 216 závodníků a závodnic z celkem deseti tělocvičných jednot - Boršova nad Vltavou, Českých Budějovic, Hluboké nad Vltavou, Jistebnice, Kamenného Újezdu, Křemže, Milevska, Písku, Strakonic a Volyně.

Přebory byly zároveň poslední v řadě v tomto roce. Vítězům celkového přeboru držíme palce na přebory ČOS v Pardubicích a v Praze!

 

 

 

                                                                                                                         

Přílohy
FileFile size
Download this file (vysledky.pdf)výsledky6154 kB

V sobotu 13. ledna 2024 proběhly ve Strakonicích župní přebory v plavání. Zúčastnilo se jich 119 závodnic a závodníků ze 7 T. J. Sokol - Boršov nad Vltavou, České  Budějovice, Křemže, Milevsko, Písek, Strakonice a Volyně. 

Závody se vydařily také díky bezchybné organizaci T. J. Sokol Strakonice, za což jí patří velký dík.

Všem vítězům blahopřejeme a všem účastníkům děkujeme za skvělý sportovní zážitek!

Milevští sokoli zatím nemohou do tělocvičny, proto využili hezkého počasí a 4. května 2021 vyrazili na cyklovýlet po stopách místního pytláka. Cestou našli pytlákovy poznámky, mapu a nakonec i schovaný úlovek, který si opekli k večeři. Celou trasu připravili sami chlapci. O zážitky z výletu se s nimi můžete podělit na Youtube  Pytlákův úlovek - foto a Pytlákův úlovek - video.

Je to již 155 let, kdy 15. listopadu 1865 zemřel Jindřich Fügner a 19. listopadu tomu bylo 75 let od úmrtí Jana Gajdoše. Malé ohlédnutí za jejich životem sepsala ses. Olga Holoubková, župní vzdělavatelka.

Přílohy
FileFile size
Download this file (2.pdf)Jan Gajdoš129 kB
Download this file (1.pdf)Jindřich Fügner145 kB

Datum 22. října 1898 je velmi významné, neboť se toho dne narodila osobnost, na kterou vzpomínáme dodnes. Svými činy a odhodláním se nesporně stala inspirací nejen generaci své doby, ale i generacím budoucím. A její odkaz je připomínán s respektem a úctou, kterou si dozajista zasluhuje.

Jistě, z textu a z pouhého data narození lze asi těžko uhodnout, o koho se jedná Možná, že jen ti historie znalí, budou vědět. Ostatní však rychle pochopí, jakmile pohlédnou na fotografii v příloze. 

Více informací si nakonec můžete přečíst v článku, který napsala sestra Olga Holoubková, župní vzdělavatelka.

Ještě jedna malá nápověda, která se skrývá pod čísly 7,2.

 
 
 
 
Přílohy
FileFile size
Download this file (1.jpg)?109 kB
Download this file (2.pdf)Článek200 kB

Joomla! konzole ladění chyb