Historicky asi nejpočetnější výpravu na celostátní přebor ČOS v zálesáckém závodu zdatnosti letos zajistila Jihočeská župa a to především zásluhou T. J. Kamenný Újezd (3 hlídky žáci, 2 hlídky dorost) a T. J. České Budějovice (2 hlídky v nové kategorii dospělých). Kromě toho jsme organizační tým doplnili o 6 rozhodčích. Závod se tradičně konal na pro nás vzdáleném místě, tentokrát v Radíkově, pár kilometrů za Svatým Kopečkem u Olomouce ve dnech 19.5. až 21.5.2017.

Oproti předchozím rokům byla trať závodu rovinatější a obsahovala standardní disciplíny jako práce s pilou a sekerou, topografie, uzlování, morseovka, hod na cíl, poznávání zvířat, rostlin a památek, překonávání překážek, zdravověda a historie Sokola. Mimo trať se všechny hlídky ještě potýkaly s KPR (kardiopulmonální resuscitace), rozdělávaly oheň a dorostenci navíc absolvovali azimutovou trať.

V žácích se nejlépe umístila hlídka Adéla Ambrožová, Jarda Bartoš, Martin Ondřich a Janča Filausová (4. místo), hned za nimi Anička Ondřichová, Eliška Filausová a Matěj Švarc (5. místo) a naši mladíci Vojta Šmejkal, Filip Šmíd a Ondra Sýkora skončili na 11. místě z celkových 24 hlídek. V dorostencích startovalo celkem 21 hlídek a naše hlídka Lenka Bartošová, Viktor Ondřich a Josef Fiala dosáhla na bronzovou medaili a na 7. místě skončila hlídka ve složení Verča Chalupová, Martin Císler a Petr Švanda. Loňské vítězství jsme tedy nezopakovali, nicméně naše výprava byla i tak úspěšná a ostudu naší župě a jednotě neudělala.

O útok na mety nejvyšší se pokusíme zase za rok, o to spíše, že další ročník bude snad už konečně pořádat naše župa v krásném prostředí třeboňských rybníků.

Za T. J. Sokol Kamenný Újezd, Jirka Ambrož

Joomla! konzole ladění chyb