Zprávy z akcí

Tato stránka obsahuje vybrané články o uskutečněných akcích pořádaných župou nebo sdruženými tělocvičnými jednotami. Články o  župních akcích publikuje župa. Články o akcích tělocvičných jednot publikují tělocvičné jednoty.

 

V sobotu 11. května proběhl přebor ČOS v ZZZ. Pořadatelem byla T. J. Sokol Úpice. 

Naši župu reprezentovaly 4 hlídky, dvě žákovské a dvě dorostenecké. V každé kategorii měly T. J. Sokol Kamenný Újezd  a T. J. Sokol Písek po jedné hlídce.

Nejúspěšnější byla hlídka dorostu z Kamenného Újezdu, která vybojovala 2. místo. Ani ostatní se neztratili a získali 4., 5. a 7. místo.

Závodu se zúčastnila i hlídka dospěláků z Písku, která svou kategorii vyhrála.

Vítězům gratulujeme!

V sobotu 4. května 2024 proběhly na Sokolském ostrově v Českých Budějovicích župní přebory v atletice. Síly si změřilo 216 závodníků a závodnic z celkem deseti tělocvičných jednot - Boršova nad Vltavou, Českých Budějovic, Hluboké nad Vltavou, Jistebnice, Kamenného Újezdu, Křemže, Milevska, Písku, Strakonic a Volyně.

Přebory byly zároveň poslední v řadě v tomto roce. Vítězům celkového přeboru držíme palce na přebory ČOS v Pardubicích a v Praze!

 

 

 

                                                                                                                         

Přílohy
FileFile size
Download this file (vysledky.pdf)výsledky6154 kB

V sobotu 13. ledna 2024 proběhly ve Strakonicích župní přebory v plavání. Zúčastnilo se jich 119 závodnic a závodníků ze 7 T. J. Sokol - Boršov nad Vltavou, České  Budějovice, Křemže, Milevsko, Písek, Strakonice a Volyně. 

Závody se vydařily také díky bezchybné organizaci T. J. Sokol Strakonice, za což jí patří velký dík.

Všem vítězům blahopřejeme a všem účastníkům děkujeme za skvělý sportovní zážitek!

Milevští sokoli zatím nemohou do tělocvičny, proto využili hezkého počasí a 4. května 2021 vyrazili na cyklovýlet po stopách místního pytláka. Cestou našli pytlákovy poznámky, mapu a nakonec i schovaný úlovek, který si opekli k večeři. Celou trasu připravili sami chlapci. O zážitky z výletu se s nimi můžete podělit na Youtube  Pytlákův úlovek - foto a Pytlákův úlovek - video.

Oslavy Památného dne sokolstva proběhly na mnoha místech České republiky a ne jinak tomu bylo také u nás na jihu Čech, kde si sokolské tělocvičené jednoty důstojným způsobem připomenuly smutné události z válečného období našich dějin. Proto sokolové například v Českých Budějovicích, Písku, Volyni, Kamenném Újezdu, Soběslavi, Táboře, Křemži nebo zástupci Sokolské župy Jihočeské pokládali na počest kytice k pamětním deskám, vyvěšovali sokolské vlajky, pouštěli lodičky po řece a zapalovali svíčky u pomníků padlých. Jak takový pietní akt probíhal třeba ve Soběslavi, si můžete přečíst v přiloženém dokumentu. Fotky poté naleznete ve fotogalerii.

 

Přílohy
FileFile size
Download this file (1.pdf)Pietní akt u sokolské lípy 2020116 kB

Na 1. března připadl I. ročník všestrannostního desetiboje Sokolské župy Jihočeské, který se konal v Českých Budějovicích. Závodníci měli možnost poměřit své síly v následujících disciplínách - shyby/výdrž ve shybu, skoky přes švihadlo, skok do dálky, přelézání tyčky, dřepy, člunkový běh, hod medicimbalem, vznosy, šplh, překážková dráha. Závodu se zúčastnilo celkem 84 závodníků z šesti tělocvičných jednot Sokolské župy Jihočeské. 

Děkujeme všem účastníkům a organizátorům.

Nazdar v příštím roce na II. ročníku.

 

Výsledky jsou v přiloženém souboru, kategorie jsou na jednotlivých listech.

Přílohy
FileFile size
Download this file (1.xls)Výsledky140 kB

Konzole ladění chyb Joomla!